דף הבית » תיק עבודות » בנייה ירוקה

בנייה ירוקה

כל תהליך תכנוני , אדריכלי נכון משלב בתוכו ראיה "ירוקה" אשר יודעת לתת מענה נכון, הן לסביבה האקלימית והן לצורכי המשתמש, לעיתים ישנה התנגשות בין הרצון - "לראות את השקיעה" לבין שמירה על סביבה תרמית נעימה בפנים הבית, או תצפית על השמים באמצעות גג שקוף וקרינת השמש.
אנו יודעים לשלב את המרכיבים הללו ולמצאו מזור לכל האתגרים, כך שהמבנה יוכל לספק את המיטב למשתמש, אם באמצעות חללים יחודים , ואם באמצעות מערכות טכנולוגיות מתקדמות,הן בשימור האנרגיה והן ביצירת מקורות אנרגיה חלופית, כל זאת מבלי לגרוע במראה הבניין , אלא בהטמעת המערכות לטובת המראה הוויזואלי של המבנה.

כל תכנון הינו רב פנים ודורש להפנים את רצונות וצרכי המזמין, בכל מבנה משולבים מספר גורמים  : המיקום בסביבה הקרובה והרחוקה, כווני האוויר במקום, אופי חיי המשתמשים, טעמם האישי והרצונות בהגשמת החלום של בית.
כל תכנון שנעשה על ידנו נעשה בחשיבה תואמת סביבה-הררית, מישורית, כפרית ועירונית, נוף וכיווני רוחות שמש גשם ואפילו ירח  לפעמים.

כל הבתים המוצגים עברו תהליך שכזה, אם בית ששופץ והורחב, ואם בתים חדשים.
אנו לומדים את המרכיבים וממזגים את כולם לתוכנית אחת טובה אשר עונה על שלל האספקטים .

בית חכם בן-צבי- ביתנו שלנו, הינו בית מורחב ,אחרון במבנה מדורג, הבית מופנה לכיוונים -דרום, מזרח ומערב, כמו כן הבית נמצא בתוך יער אלונים טבעי, הבית ממוזג עם החורשה ומשתמש בצמחיה כחלק מפתרונות ההצללה הטבעיים. אלון התבור הינו עץ נשיר, כך שבקיץ העצים מצללים על הבית ובחורף השמש חודרת דרכם ומחממת את החלל.כמו כן מגוון החללים בבית מיצר מגוון רחב של סביבות אקלימיות ולכל סביבה את הפתרונות שלה- חדרי המגורים ממוקמים במפלס העליון והמקורי של הבית ובאופן טבעי חללים אלו הינם חמים יותר ומאפשרים נוחות רבה בחורף ומשמשים- משחררי חום- ארובות אוויר בקיץ.

בית משפחת יחיאלי בנווה זיו: הינו בית במבנה חד קומתי על מדרון מתון יחסית ונמצא מתחת לכביש, הבית בשטח של כ 160 מ"ר ובשל הרצון ליצר שילוב חזק עם החצר והנוף ועל מנת להחדיר אור טבעי למרכז הבית, תוכנן פאטיו במרכז הבית, אשר מקבל את פני הבאים ומשמש כמתווך בית החללים הציבוריים של הבית לחללים הפרטיים. הפאטיו הינו חדר בחוץ, או חצר בפנים, מקורה בפרגולה ועליה צמחה כמתוכנן גפן אשר מצלה על הפאטיו בקיץ ובחורף משילה את עליה ומאפשרת חדירת אור ושמש מכוון דרום למרכז הבית. כמו כן לבית גג שטוח המשמש כהמשך טבעי של החצר ושל הבית ובו מתקיימת פעילות רבה של הילדים בימי החורף השמשיים ובלילות הקיץ הצוננים.

בית משפחת חן: הבית צופה לכוון צפון מזרח  על עמק השלום ויערות מנשה. המיקום הייחודי של הבית בקיבוץ ביקש מאיתנו  להפנים את הנוף המדהים אל תוך חללי הבית. המבנה הינו דו קומתי ובכל החזית הנופית פעור אל הנוף, בבית חווים את הנוף משלל כיוונים בשתי הקומות והוא ניגלה שוב ושוב בזוויות חדשות.
על המבנה להתמודד עם רוחות חורף ערות וקרות. הבית צופה כולו בטיח טרמי כחליפת מגן מהקור וכאוגר אנרגיה פנימית.

בית משפחת פלג - הינו בית קיים אשר עבר שיפוץ פנימי וחיצוני אינטנסיבי מתוך זיקה ליצור חיבור טוב יותר לגינה ולנוף הרחוק, הבית סבל מעודף שמש בכל ימות השנה, כחלק מתכנון המרחב הפנימי אשר נפתח אל החצר , יצרנו פרגולות המצלות על הפתחים החדשים והישנים ומאפשרים גם שימוש בקיץ בשעות היום במשטחים החיצוניים של הבית. למעשה באמצעות שינוי ההפניות של הבית ויצירת פתרונות הצללה שינה הבית את כל אופן התפקוד בו והפח לבית נינוח מרווח ונעים.

בנייה ירוקה